Results of The Books Quiz at ‘curiosITi’ (26th June,2012) with Q & A

Thank you everyone for the overwhelming response to The Books Quiz on 26th June,2012 as a part of the Corporate Quiz ‘curiosITi’ organized by Tender Leaves Books Pvt Ltd.

We have a tie for the 1st place between Ranajeet Soman and Avaneendra Bhargav (14 points)

Mehul Jain and Ajinkya have equal scores and occupy the 2nd place (12 points)

The people who narrowly missed out:

Aditi , Abhishek Pratap,Arjun Gopal,Himaghnya Bhattacharya,Pratyush Srivastava,Neeran Karnik,Gokul Panigrahi (11 points)

 

Following are the Questions for The Books Quiz with the Answers.

  1. Andrews, Jones, Lodge, and Cooper are some of the surnames seen in which comic series?

       Answer:Archie Comics

       2.Which villain from Batman comics shares his name with a character from Alice in Wonderland?

 Answer: The Mad Hatter

       3.The Appeal, The Client, The Partner, The Firm, The Chamber, and The Confession are books written by which author?

Answer: John Grisham

       4.“The Gift of the ___” is a classic short story by O. Henry. What’s the missing word?

        Answer: Magi

       5.Christopher Priest wrote a science fiction story about magicians which was made into a film by Christopher Nolan. What is it called?

         Answer:The Prestige

       6.“Out of the Blue” is a book by Aakash Chopra narrating the improbable Ranji Trophy victory of which state?

         Answer:Rajasthan

       7.A book by S.Hussain Zaidi was made into a movie of the same name by Anurag Kashyap. Identify this book/movie from these choices:

a. Paanch           b. That Girl With Yellow Boots              c. Gangs of Wasseypur              d. Black Friday

        Answer:Black Friday

        8.Sherlock Holmes had an elder brother whom he (Sherlock) considered far superior to himself. This brother’s name is:

a. Moriarty        b. Moran            c. Mycroft          d. Lestrade

        Answer:Mycroft

        9.The Apu Trilogy by Satyajit Ray are movies based on the novels written by which of these Bangla writers?

a. Bibhutibhushan Bandopadhyaya                                 b. Bankimchandra Chaterjee

c. Sasidhar Mukherjee                                               d. Michael Madhusudhan Dutt

        Answer: Bibhutibhushan Bandopadhyaya/Banerjee

        10.Who received a Sahitya Akademi award for his book “Vyakti Ani Valli”?

        Answer:P.L/Pu La Deshpande

       11.Complete this opening line from George Orwell’s “1984”: “It was a bright cold day in April, and the clocks were striking __________”. Your choices:

a. twelve            b. one                  c. thirteen         d. sixteen

        Answer: thirteen

        12.Management thinker C.K.Prahalad wrote the influential book “The Fortune At The Bottom Of The _______”. What’s the last word?

        Answer: Pyramid

       13.“From Hell” is an acclaimed graphic novel by Alan Moore. Who is the subject of this book?

Your choices:                 a. Adolf Hitler                                      b. Jack the Ripper        c. Son of Sam                  d. Satan

        Answer: Jack the Ripper

        14. “The Room on the Roof” marked the debut of which noted Indian author?

        Answer: Ruskin Bond

        15.“The Casual Vacancy” is to be published in 2012 – this will be which bestselling author’s first ever novel for adults?

        Answer: J. K. Rowling

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: